Vacature binnendienst verkoper (32-40 uur)

Wil jij kennis en ervaring opdoen binnen een internationaal opererende onderneming en heb jij commercieel inzicht?

Wil jij je carrière opstarten of voortzetten bij een dynamisch bedrijf in een technische omgeving en wil je jezelf ontwikkelen? Ontdek welke uitdagende vragen onze verkoopafdeling krijgt en wat jouw rol is binnen dit team. Zie jij jezelf projecten aanbieden om trots op te zijn? Welkom bij ABC-Techniek.

Waar ga je werken?

ABC-Techniek levert klant specifieke besturings- en controlesystemen voor de industrie en petrochemie. Met onze producten en diensten zijn wij actief in sectoren zoals: olie-, en gasindustrie, petrochemie, procesindustrie, en machinebouw (ATEX / IECEx)

Je komt terecht in een groeiende organisatie met op dit moment 26 collega's. Dit zijn hoofdzakelijk techneuten met een ruime ervaring op het gebied van besturingspanelen, elektrotechniek en instrumentatie. Er heerst er een open, hechte en laagdrempelige cultuur.

Wat ga je doen?

Je staat als binnendienst verkoper aan de basis van de toekomstige projecten van het bedrijf.

Via collega’s, de telefoon of mail ontvang je aanvragen van onze klanten. Met deze informatie ga je aan de slag om de klanten een goed voorstel te kunnen doen. Je taken hierbij zijn onder andere (prijs-) informatie opvragen bij toeleveranciers, opstellen van calculaties waarbij je ook gedetailleerd de personele inzet en tijdsinvestering becijferd, adviseert onze klanten en stelt offertes op. Tijdens het verkooptraject hou je contact met de klanten. Zodra een akkoord met de klant bereikt is, draag je de projectaanvraag vervolgens over aan één van de project engineers binnen het team.

Waarom juist bij ABC-Techniek?

Volgens je toekomstige collega's:

 • Omdat ons team in staat is een mooi product neer te zetten. Of het nu gaat om een besturingspaneel of de bekabeling van een installatie, wij zijn trots op hetgeen wat we ontwerpen en fabriceren;
 • Omdat het een uitdagende en veelzijdige baan is waarin je niet verveeld kan raken;
 • Omdat de markt continu in beweging is en wij investeren om ons nieuwe technieken eigen te maken en we betrokken willen zijn bij innovatieve projecten;
 • Omdat de sfeer in het team heel goed is!

Wat bieden wij je?

 • Een gedegen inwerktraject
 • Een afwisselende functie waarin je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen. Je werkt op een afdeling waarbij je veel kunt leren van ervaren collega's.
 • Doorgroeimogelijkheden zowel binnen de functie als binnen de organisatie.
 • Trainingen om je kennis over onze producten en diensten uit te breiden.
 • Je maakt onderdeel uit van een enthousiast team binnen een innovatief bedrijf met een informele sfeer.

Onze organisatie hecht veel waarde aan goede persoonlijke verhoudingen en de inbreng van medewerkers. Daarnaast bieden we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao-metaalbewerkingsbedrijf

En wat vragen wij van jou?

 • Je technische opleiding dient naar inhoud en niveau minimaal gelijkwaardig te zijn aan MBO (niveau 4), bij voorkeur aangevuld met vakgerichte opleidingen en/of cursussen.
 • Kennis van industriële automatisering (paneelbouw, E&I Engineering en E&I Installatie in het bijzonder) is een pre.
 • Omdat veel van onze klanten internationaal opereren, is het ook belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende competenties / soft skills

Kwaliteit staat bij jou voorop. Je bent klantgericht en commercieel ingesteld. Je vindt het leuk om te onderhandelen en je bezit een gezonde dosis overtuigingskracht. Je kunt je manier van communiceren makkelijk aanpassen aan de verschillende klanten. Je bent in staat om informatie en nieuwe ideeën gedetailleerd, vlot en gemakkelijk in je op te nemen en effectief toe te passen. Je kunt creatief, oplossings- en resultaatgericht denken en durft beslissingen te nemen. Je kunt snel schakelen en blijft effectief presteren onder tijdsdruk of deadlines. Je hebt aandacht voor ontwikkelingen op je vakgebied.

Ben jij enthousiast geworden?

Geef je intresse aan door een CV en motivatiebrief te sturen naar F.Winia@ABC-Techniek.com of bel gewoon even 0182-634139. Twijfel je over je hoeveelheid ervaring of vooropleiding, mail dan gerust je vragen of bel Rob van Dijk (06-411 31 504) dan bespreken we de mogelijkheden.

Een motivatie- en persoonlijkehidstest maken deel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

ABC Techniek Arrow down