Vacature Junior Elektrotechnisch Tekenaar (40 uur)

Organisatie:

ABC-Techniek levert klant specifieke besturings- en controle systemen voor de industrie en petrochemie. Met onze producten en diensten zijn wij actief in sectoren zoals: olie-,  en gasindustrie, petrochemie, procesindustrie, en machinebouw (ATEX / IECEx).

Bij ABC-Techniek maakt het personeel het verschil. Zij zijn het hart van onze organisatie, dankzij hun betrokkenheid, kennis van zaken en oplossingsgerichte instelling. Op dit moment bestaat ons team uit 27 vaste medewerkers.

Functie omschrijving:

Ben jij net klaar met je technische MBO opleiding en kun je niet wachten om je tekentalent in praktijk te brengen?

Ontwerp jij het liefst elektrotechnische schema’s met behulp van E-plan? Wil jij zien hoe onze Perforex machine op perfecte wijze een boring, tapgat en uitsparing maakt in onze besturingspanelen volgens jouw ontwerp?!

In deze baan als Junior elektrotechnisch tekenaar ben je mede verantwoordelijk voor het ontwerpen en aanpassen van bestaande tekeningen voor onze installaties. Je start met een intern opleidingstraject op onze afdeling engineering. Je buddy zal je de fijne kneepjes van het vak leren en aan de hand van je eigen persoonlijke ontwikkelplan wordt je opgeleid tot zelfstandig tekenaar. Je leert documenten genereren zoals bedradingschema’s, lay-out tekeningen, materiaallijsten, aansluitschema’s, warmte- en vermogensberekeningen voor besturingspanelen voor diverse toepassingen.  Daarnaast zul je ook andere berekeningen uitvoeren zoals kabel- en Exi berekeningen.

Kortom, we bieden je een uitdagende en innovatieve baan waarbij je mede richting kunt geven aan het succes van ABC-Techniek.

Waarom juist bij ABC-Techniek?

Volgens je toekomstige collega’s:
 • Omdat ons team in staat is een mooi product neer te zetten die de hele wereld overgaan. Of het nu gaat om een besturingspaneel of de bekabeling van een machine, wij zijn trots op hetgeen wat we ontwerpen en fabriceren;
 • Omdat bijna alle door ons ontworpen besturingspanelen en installaties ook in onze werkplaats gebouwd worden! Hierdoor heb je niet alleen veel contact met de afdeling paneelbouw,  maar zie je jouw ontwerp ook van opbouw tot afname vorm krijgen;
 • Omdat het een uitdagende en veelzijdige baan is waarin je niet verveeld kan raken;
 • Omdat de markt continue in beweging is en wij investeren om ons nieuwe technieken eigen te maken en we betrokken willen zijn bij innovatieve projecten
 • Omdat de sfeer in het team heel goed is!

Wat bieden wij je?

We bieden jou een inspirerende en  dynamische werkomgeving. Je komt terecht in een jong en professioneel team en werkt dagelijks in een prettige informele sfeer. Onze organisatie hecht veel waarde aan goede persoonlijke verhoudingen en de inbreng van medewerkers. Daarnaast bieden we goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao klein metaal.

En wat vragen wij van jou?

 • Minimaal een afgeronde MTS / MBO 4 in de richting van elektrotechniek, mechatronica of middenkader engineering .
 • Aanvullende cursussen en een brede technische productkennis is een pré;
 • Al wat ervaring in de industriële branche is een pré;
 • Kennis van Siemens en Allen-Bradley PLC hardware is een pré;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, de Duitse taal is een pré;    
 • Uitstekende beheersing van Office programma’s als Word, Excel en Outlook;

Daarnaast herken je jezelf in de volgende competenties / soft skills:

 • Je bent creatief en in staat om “out of the box” te denken;
 • Je werkt secuur en je hebt een flexibele instelling;
 • Daarnaast volg je de ontwikkelingen op je vakgebied op de voet en ben je altijd op zoek naar innovatie.


Enthousiast geworden over deze vacature en voldoe je aan de eisen? Stuur dan je sollicitatie voorzien van CV en motivatie naar F.Winia@ABC-Techniek.com. Een motivatie-, intelligentie en persoonlijkheidstest maken deel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

ABC Techniek Arrow down